dimarts, 28 de febrer del 2017

La perseverança mou muntanyes

La perseverança és un valor que sembla que no estigui en alça en l’actual entramat social. Els mitjans de comunicació ens mostren una imatge que tot és fàcil i es troba al nostre abast, plens de frases publicitàries amb un missatge subliminal que amb un mínim esforç podem aconseguir tot allò que desitgem. Afavorit per unes noves tecnologies de la informació i de la comunicació que ens reforcen aquesta sensació de facilitat i immediatesa. El columnista Leonard Pitts en un dels seus articles ens deia que: “En una societat obsessionada amb la imatge, tot sembla fàcil (....). Sembla que tot es pugui aconseguir amb només entendre el truc, tenir l’habilitat o rebre l’ajuda divina.”
Però la realitat és molt més crua, irreverent i confusa i cal afrontar-la marcant-nos uns objectius realistes i definits, segons els nostres interessos, capacitats i preferències. Acompanyats del suport d'una actitud adequada que ens permetrà reforçar la nostra motivació, punt clau per aconseguir qualsevol repte.
Un d'aquests punts claus és la perseverança per dos motius essencials: per la capacitat de lluita personal que ens indueix i per la capacitat que ens dóna de superar moments de crisi.
Ser perseverant significa mantenir-se ferm o constant en la realització o continuació d’una cosa. Implica emprendre amb decisió i saber mostrar-nos tenaços davant l’adversitat, no donant-nos per vençuts. És una actitud davant la consciència que ens enfrontem a una realitat complexa i gens fàcil que ens permetrà fer front a aquelles dificultats que ens trobem durant el camí. Actitud que ens dóna la força necessària per a no rendir-nos, permetent-nos aixecar i seguir endavant, no defallint i intentant-ho de nou.
D'aquesta manera la perseverança ens ofereix un aprenentatge per afrontar amb garanties les dificultats i fracassos que ens anem trobant al llarg de la vida. Establint-se com una assegurança contra la desmotivació i la frustració que poden fer que ens rendim en algun moment. Fet que no podem permetre mai.

 “Només triomfa en el món qui s’aixeca i busca a les circumstàncies, creant-les si no les troba” George Bernard Shaw

12 comentaris:

  1. Griselda tens tanta raó amb lo de que les xarxes de comunicació ens proprcionen una visió de la vida més fàcil.

    ResponElimina
  2. En aquesta publicació he trobat una mica a faltar uns quants exemples.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Agafo la proposta, la propera vegada ho faré

      Elimina
  3. estic dacord amb el teu comentari edurard, ens proporcionen una visio de vida més facíl, si ages algun exemple sera més facil dentendre

    ResponElimina
  4. Ai Griselda ets una ìdola. Tornes a sorpendrens amb un altre text més, gràcies per fer-me veure de la manera que la veus tu, amb FELICITAT

    ResponElimina
    Respostes
    1. és gratis, per tant perquè no gaudir-la?

      Elimina
  5. Griselda griselda al llegir aixo m'ha donat un gust, tens tanta rao a tot el que dius m'encanta llegir els teus blogs perque m'anadono de coses que em fan sentir be ets de les millones bloggeres de les que he visto mai, SEGUEIX AIXI!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hhahahhah..... espero que vosaltres em supereu ;).. I recorda que també has de fer un comentari en el post de vacances. Un comentari en relació al post

      Elimina
  6. Les xarxes com molt be dius Griselda ens fan una vida moolt més facil que en la edat mitjana que no tenien internet, las noticies ara es més facil de fer-les saber, no com abans que les noticies arribaven un o dos mesos mes tard.

    ResponElimina
    Respostes
    1. sísí... en aquest aspecte som uns privilegiats

      Elimina
  7. molt motivacional, m'ha agradat molt

    ResponElimina
  8. ME HA ENCANTAT MOLT BON TREBALL

    ResponElimina